JM Financieel Advies

 

Goedkoop Boddschappen doen.

 

Maak een standaard boodschappenlijstje zet hier de producten op die je meestal gebruikt en houd ruimte vrij om er boodschappen bij te zetten die niet standaard koopt. Hou in de supermarkt de volgorde van de looppaden aan, dit voorkomt extra niet voorziene aankopen.
Hang het lijstje in de keuken of op de koelkast en schrijf op wat er op is gegaan deze week. Boodschappenlijst.

1. StandaardLijst met boodschappen.
Maak een standaard boodschappenlijstje zet hier de producten op die je meestal gebruikt en houd ruimte vrij om er boodschappen bij te zetten die je niet standaard koopt.
Aantal
2 Koffie
1 Thee
1 Suiker
2 Melk
1 Brood wit
1 Brood bruin
5 Groente
1 Aardappels
Hou in de supermarkt de volgorde van de looppaden aan, hiermee voorkomt u de verleiding voor niet voorziene extra aankopen, op de kopsekanten staan vaak de aanbiedingen zeer
verleidelijk.

2. Boodschappenlijste bij de hand.
Hang het lijstje in de keuken of op bv. de koelkast en schrijf erbij wat er op is gegaan deze week.

3. Menuplanning boodschappen.
De avond voor je boodschappen gaat doen maak je voor de hele week een avondmenu planning, hou rekening met sport, afspraken of clubjes waardoor er minder tijd is om eten klaar te maken.

4. Meerdere Personen.
Hou ook rekening met eventuele meer of minder personen die mee eten. Hiermee voorkom je dat je belangrijke ingrediënten vergeet, of dat je in de winkel meer of andere producten meeneemt die nodig zijn. Hang de menu planning op de koelkast zodat je precies weet wat je per dag moet bereiden.

5. Folder boodschappen.
Als je al de boodschappen op een lijstje hebt staan, pak je de folders erbij en geef op je lijstje aan wat in de aanbieding is, aanbiedingen staan meestal op de kopse kant van de gangpaden.

Recepten Bewaren
Recepten die je voor de hele week voor het een avondmenu gebruikt, kan je in de computer en/of ordner bewaren. Makkelijk om voor een volgende keer nogmaals te maken, het boodschappenlijstje heb je dan ook al.